Derfor bør du bruke BankID når du søker forbrukslån

Stadig mer papirarbeid gjøres elektronisk, noe Posten helt sikkert har merket de seneste årene. Tidligere måtte alt som skulle signeres sendes som brev, noe som var både tidkrevende, dyrt og kronglete. I dag kan man signere på det meste av dokumenter over nettet, gjennom bruk av BankID-teknologien som er ansett som en trygg måte å signere digitalt på. Det er nettopp denne teknologien vi anbefaler at du bruker når du søker om lån på nettet. Hvorfor?

BankID gjør prosessen mye kjappere

Grunnen til det handler om enkelhet. Hvis du bruker BankID når du søker, så vil banken automatisk kunne hente relevant informasjon om deg, som for eksempel inntektsdata fra likningen. På denne måten kan hele søkeprosessen være unnagjort på bare noen få sekunder, ettersom datasystemene finner den informasjonen de trenger.

Samtidig er du nødt til å signere på søknaden dersom du får innvilget lånet. Da har man i praksis to valg – enten å signere skriftlig når papirene kommer i posten – eller å bruke BankID online og bli ferdig med det hele på et par minutter. Dagens trend er at mange banker kun lar deg velge sistnevnte, og hvis du ikke har BankID så får du heller ikke søkt om lån der. Veien mot det papirløse samfunnet går virkelig unna!

Hvordan får man BankID?

BankID er en tjeneste som tilbys av alle de store bankene i landet. Teknologien er utviklet som et samarbeid mellom bankene, og brukes til innlogging hos mange offentlige og private aktører på nettet. Det koster ikke noe å bruke teknologien, men banken krever kanskje at du har et kundeforhold hos de for å opprette en bruker til deg. Foruten om innlogging i nettbanken kan vi trekke frem offentlige portaler som Lånekassen, Altinn og Biltilsynet som eksempler på nettsider der man kan bruke BankID for å logge seg inn. Og altså når man skal signere på dokumenter er denne teknologien veldig kjærkommen.

Hvor raskt kan man få et forbrukslån?

I teorien så er det kun én ting som gjør at man må vente noen timer (og eventuelt dager) før man får pengene fra et forbrukslån inn på konto, og det er den tiden det tar mens pengene overføres fra banken til din konto. Som regel er det ikke snakk om mer enn et par timer dersom man har fått innvilget søknaden og brukte BankID til signering, men dette kan variere noe på tvers av hvilken bank man søker lån i og hvilken bank kontoen din er registrert i. Uansett så er det teoretisk mulig at overføringen dukker opp umiddelbart, men det er nok fortsatt noen år frem i tid til vi ser dette i praksis.